Gebo Tours neemt Peereboom Touringcars overPeereboom Touringcars, al ruim 100 jaar een vertrouwd adres voor het huren van touringcars, uit De Goorn (NH) gaat over in andere handen. Gebo Tours, met vestigingen in Nieuwleusen (OV) en Harderwijk (GLD), neemt het bedrijf per 1 augustus over.

Paul van Pelt, directeur-eigenaar, heeft besloten om de activiteiten van Peereboom Touringcars over te doen aan Gebo. De leeftijd van Van Pelt en bedrijfsopvolging hebben daarbij een belangrijke rol gespeeld. De moderne vestiging in De Goorn blijft gewoon bestaan. De circa 70 medewerkers en 35 touringcars blijven rijden onder de naam Peereboom Touringcars, een betrouwbare naam in de regio.

Directeur Erik de Roo van Gebo Tours is verheugd over de overname: “Na de eerdere overnames van Tad Tours (2015) en Smit Reizen in Harderwijk (2016) en de recente uitbreiding met Peereboom Touringcars zal Gebo Tours beter in staat een landelijk netwerk op te bouwen om zodoende een betere landelijke dekking te realiseren. Daarnaast hoopt het bedrijf een groei in de regio Amsterdam te realiseren.

Gebo Tours is gespecialiseerd in verzorgde schoolreizen en groepsdagtochten en de verhuur voor individuele tochten. Daarnaast worden veel meerdaagse reizen verzorgd voor een aantal vaste touroperators, zoals Effeweg.nl, Bolderman Reizen, GoGo en Sunweb.

Gebo Tours wil met de overname van Peerboom zowel letterlijk als figuurlijk voet aan de grond zetten in Noord-Holland en daarmee groei in de regio Amsterdam realiseren. Daarnaast zorgt de vestiging in Noord-Holland voor een beter dekkend landelijk netwerk van touringcars voor Gebo Tours.

Gebo Tours leidt zelf touringcarchauffeurs op binnen de eigen opleidingsafdeling Gebo Academy. Gebo Academy is volledig geaccrediteerd en verzorgt zodoende ook bijscholingscursussen voor touringcarchauffeurs. Op 5 oktober vindt in en rondom de vestiging in Nieuwleusen een wervingsdag plaats voor geïnteresseerden in het vak touringcarchauffeur.