Het Sallandse land kent vele verrassende bestemmingen en vandaag gaat u er daarvan twee bezoeken. In de ochtend vertrekken we op tijd om rond koffietijd in Luttenberg aan te komen bij Sallands Landbouwmuseum de Laarman.
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Kleinschalig (max 50 personen)
  • Kan worden uitgebreid met diner
Jullie groepsdagtocht naar “Groepsdagtocht De Laarman & Bakkerij- en IJsmuseum – Nieuw in 2024!”
Plan jullie groepsdagtocht

Dit museum is gevestigd in een voormalige veevoederfabriek waarvan een groot deel van de installatie nog intact en te zien is. U ziet welke werktuigen de veeboer en landbouwer halverwege de vorige eeuw gebruikten. Maar ook wordt er gekeken naar het heden en de toekomst met het thema ‘van bord naar boer’. Voor iedereen is er iets te zien, waaronder landbouwmachines en werktuigen, maar ook een bibliotheek en uitgebreide boerderij-inrichting. In de kelder is ruimte voor tijdelijke exposities. We starten het bezoek met koffie en appelgebak. Bij de entree is een rondleiding inbegrepen en u krijgt een demonstratie van de smid te zien. De lunch bestaat uit heerlijke pannenkoeken met spek, appel en rozijnen.

Na de middag rijden we verder naar het Bakkerij- en IJsmuseum in Hellendoorn.

Dit sfeervolle museum is gevestigd in de voormalige bakkerswinkel van de familie Gerrit Valk. U vindt er een indrukwekkende gereedschappen, voorwerpen en machines uit vroegere bakkerijen en uit het begin van de ijsbereiding. U krijgt er een rondleiding en er is een film te zien. Tevens is er een demonstratie broodjes bakken. U gaat niet naar huis voordat u een kop koffie heeft gehad met een Kozak (een plaatselijke lekkernij).

Daarna vertrekken we weer richting uw opstapplaats. Uitbreiding met een diner behoort natuurlijk tot de mogelijkheden!

Inclusief

Vertrek: ca. 09.15 uur
Aankomst: ca. 17.45 uur

Bijzonderheden:

Personen€ p.p. (vanaf)
30-34€ 65,50
35-39€ 60,75
40-44€ 57,00
45-50€ 54,25
Wordt het De Laarman & Bakkerij- en IJsmuseum?
Plan jullie groepsdagtocht

Waar wil je heen?

Even geduld, bezig met zoeken...