De Museumfabriek in Enschede is een heel veelzijdig museum waar u wordt verrast en verwonderd
  • Historische textielervaring
  • Veelzijdige tentoonstellingen
  • Inspirerende wetenschap en kunst
Jullie groepsdagtocht naar “Groepsdagtocht De Museumfabriek – 035”
Regel een bus

Een museum waar natuur, cultuur, kunst, techniek en wetenschap één geheel vormen. Vanochtend ligt de nadruk op de rijke textielindustrie. De tijd dat Twente in één adem genoemd werd met textiel ligt al wel een tijdje terug. De herinneringen aan de Gouden Eeuw van Twente zijn terug te vinden in de Museumfabriek!

Na vertrek vanuit uw opstapplaats rijden we via een mooie route naar Enschede. Bij het aan het museum grenzende restaurant ‘Bij Rozendaal’ staat een kopje koffie met krentenwegge voor u klaar om de dag te starten. Daarna leiden de gidsen u rond en laten zij u alles zien en horen over de Twentse textielindustrie en haar historie. Tevens is er een weefdemonstratie op de oude weefmachines die zich achterin het museum bevinden. Daarna staat er in het restaurant een goed verzorgde lunch voor u klaar.

Na de lunch gaat u op eigen gelegenheid het museum bekijken. Er is hier zo veel te zien! Denkt u bijvoorbeeld aan de grote collectie opgezette dieren, de mammoet en de vele “Wunderkammers” die elk een mooi thema laten zien. Ter afsluiting staat er nog een kopje koffie voor u klaar en dan is het tijd om weer te vertrekken.  

Inclusief:

Vertrektijd: ca. 09.00 uur
Terugkomst: ca. 17.00 uur

Bijzonderheden:
Niet mogelijk op maandag

Indien iedereen van de groep goed ter been is, kan er ook een wandeling met gids gemaakt worden door de wijk Roombeek, waar ooit de vuurwerkramp plaatsvond en welke nu prachtig herbouwd is. Dit kan een mooie aanvulling zijn op het programma!

Personen€ p.p. (vanaf)
30-34€ 82,25
35-39€ 75,75
40-44€ 71,00
45-50€ 67,25
51-54€ 68,50
55-60€ 68,00
Wordt het De Museumfabriek?
Plan jullie groepsdagtocht!

Waar wil je heen?

Even geduld, bezig met zoeken...