Salonboot De ‘Veerman van Kampen’ is een volledig nieuw opgebouwde boot in een luxe en nostalgische jaren ’30 stijl, onder andere terug te vinden in de prachtige mahoniehouten wandpanelen.
  • Rolstoeltoegankelijke rondvaart
  • Scenische vaartocht
  • Vrije tijd in het historische Kampen
Jullie groepsdagtocht naar “Groepsdagtocht de Veerman van Kampen – 040”
Regel een bus

De boot heeft zijn naam te danken aan de opa van de bouwer, die van 1921 t/m 1943 de mensen met zijn roeiboot als veerman de IJssel bij Kampen over voer. Het schip is goed rolstoeltoegankelijk (alleen het bovendek is niet bereikbaar, het achterdek wel). De kapitein verzorgt voor u een mooie rondvaart in de IJsseldelta, het gebied rondom Kampen.

Na vertrek rijden we rechtstreeks naar Kampen, waar u aan boord gaat van de salonboot. Kort nadat de trossen los zijn gegaan voor een vaartocht van maar liefst drie uur krijgt u koffie met gesorteerd gebak. Geniet ondertussen van het landschap wat aan u voorbij glijdt. De IJssel is een internationale vaarroute die in directe verbinding staat met de Rijn. Onderweg kunt u daarom zomaar grote vrachtschepen en tankers tegenkomen! Stroomopwaarts vaart u langs oude plaatsjes zoals bijvoorbeeld Zalk, Wilsum en Hattem. De oevers zijn afwisselend met riet, landerijen, laad- en lossteigers en recreatievoorzieningen. Heel gevarieerd dus! Aan het einde van de vaartocht wordt een uitgebreide lunch geserveerd met onder andere tomatensoep en een kroket. Wanneer we rond 13.30 uur weer aanmeren heeft u nog wat vrije tijd in Kampen. Vanaf de boot wandelt u zo het gezellige centrum in van deze bruisende Hanzestad aan de IJssel! Aan het einde van de middag is het tijd om huiswaarts te gaan.

Inclusief:

Vertrektijd: ca. 09.45 uur
Terugkomst: ca. 16.30 uur

Bijzonderheden:
Afstand vanaf de parkeerplaats naar de vesting is ca. 400 meter. Rolstoelen en rollators zijn ter plaatse gratis beschikbaar – wel graag even vooraf doorgeven

Personen€ p.p. (vanaf)
30-34€ 85,75
35-39€ 77,00
40-44€ 70,50
45-50€ 65,25
51-54€ 64,75
55-62€ 64,50
63-70€ 64,25
Wordt het de Veerman van Kampen?
Plan jullie groepsdagtocht!

Waar wil je heen?

Even geduld, bezig met zoeken...