Het openluchtmuseum Ellert en Brammert laat u kennismaken met het wonen en leven van inwoners van Drenthe in het verleden.
  • Interactieve ambachten in Orvelte
  • Authentieke historische beleving
  • Vrije tijd en flexibiliteit
Jullie groepsdagtocht naar “Groepsdagtocht Ellert en Brammert & Orvelte – 023”
Regel een bus

Het laat in totaal 26 objecten zien, startend met de meest primitieve huisvesting in de vorm van de plaggenhut. Daarna worden de vormen van bewoning steeds ‘moderner’. Verder zijn bijvoorbeeld een tolhuis, schooltje, café-boerderij, houtzagerij, smederij, Saksische boerderij met stookhok, gevangenis, timmerwerkplaats, kerkje, keuterij en een drietal expositiegebouwen te bekijken. En natuurlijk komt u ook alles te weten over de meest bekende legende van Drenthe, die van de reuzen Ellert en Brammert!

Bij aankomst gaat u in Restaurant Ellert en Brammert eerst aan tafel voor een kop koffie met gebak. Daarna kunt u op eigen gelegenheid het museum bekijken. Net na het middaguur wordt in het restaurant nog een koffietafel met soep en kroket geserveerd. Daarna is het tijd om verder te gaan naar onze volgende bestemming, Orvelte.

Orvelte is een prachtig Drents dorpje met een unieke sfeer waar u even terug in de tijd stapt en de geschiedenis tot leven komt. De smid is bijna iedere dag in de smidse te vinden, de klompenmaker laat zien hoe het oude ambacht klompen maken in z’n werk gaat, de glasblazer maakt prachtige dingen terwijl u erbij staat te kijken, u kunt zien hoe biologische kaas gemaakt wordt en wie weet ziet u de schaapsherder met zijn kudde voorbij wandelen. Er zijn heerlijke winkeltjes om even rond te kijken, en natuurlijk is er ook gelegenheid om iets te eten of te drinken. U kunt de vrije tijd natuurlijk ook naar wens in een ander dorp of stad inplannen. Wat denkt u bijvoorbeeld van Assen, Emmen of Hoogeveen?

Inclusief:

Vertrektijd: ca. 08.45 uur
Terugkomst: ca. 16.45 uur

Personen€ p.p. (vanaf)
30-34€ 65,25
35-39€ 60,50
40-44€ 57,00
45-50€ 54,00
51-54€ 53,50
55-62€ 53,25
63-70€ 53,00
Wordt het Ellert en Brammert & Orvelte?
Plan jullie groepsdagtocht!

Waar wil je heen?

Even geduld, bezig met zoeken...