In Helmond zijn twee hele leuke musea gevestigd in Loods20, een voormalige op- en overslaglocatie van Van Gend & Loos. Middenin de karakteristieke spoorzone van de stad biedt deze locatie plaats aan het EDAH-Museum en het Draaiorgelmuseum. De ideale plek om samen herinneringen op te halen en verhalen te delen!
Jullie groepsdagtocht naar “Groepsdagtocht Het EDAH-museum en alles over draaiorgels – 144”
Plan uw Groepsdagtocht

In Helmond zijn twee hele leuke musea gevestigd in Loods20, een voormalige op- en overslaglocatie van Van Gend & Loos. Middenin de karakteristieke spoorzone van de stad biedt deze locatie plaats aan het EDAH-Museum en het Draaiorgelmuseum. De ideale plek om samen herinneringen op te halen en verhalen te delen! Op 31 mei 1917 opende de eerste EDAH-winkel haar deuren in Helmond. Sindsdien is er veel veranderd in het supermarktlandschap. In Loods20 ligt de focus daarom op nostalgie. In het EDAH-Museum blikken we terug naar het verleden en dromen we over de toekomst. Want naast de bijzondere collectie, heeft het EDAH-museum een heleboel betekenisvolle verhalen te vertellen.

Bij binnenkomst is er eerst tijd voor koffie met Limburgse vlaai.

Daarna krijgt u in kleine groepjes een uitgebreide rondleiding door het museum. Na de rondleiding gaat u aan tafel voor een uitgebreide koffietafel met soep en een broodje kroket of een worstenbroodje. Dan is het tijd om u onder te dompelen in de wereld van de draaiorgels. De draaiorgelcultuur is stevig verankerd in Helmond, net als in de rest van het land overigens. De zeven prachtige draaiorgels, oorspronkelijk van de familie Bocken, kennen een rijke historie in de stad. Het draaiorgelmuseum doet haast denken aan een danspaleis van vroeger. U krijgt een rondleiding en de draaiorgels worden uiteraard gedemonstreerd. Er is ook een leuke dansvloer, mocht u nog een dansje willen wagen! Een consumptie is bij de prijs inbegrepen. Aan het einde van de middag vertrekken we weer huiswaarts.

Vertrek: ca. 08:15 uur

Terugkomst: ca. 18:15 uur

Inclusief:

Koffie met Limburgse vlaai

Entree en rondleiding EDAH Museum

Koffietafel met soep en kroket of worstenbroodje

Entree Draaiorgelmuseum incl. uitleg en presentatie

1 consumptie (koffie, thee of frisdrank)

Vervoer per luxe touringcar

Personen€ per persoon
30-34€ 68,75
35-39€ 63,00
40-44€ 58,50
45-50€ 55,00
51-54€ 54,50
55-56€ 54,25
Max 56 personen mogelijk ivm capaciteit museum

Waar wil je heen?

Even geduld, bezig met zoeken...