Wie kent Bolletje niet? Bolletje kent een lange historie van bakken.
  • Nostalgische reis door de geschiedenis van Bolletje
  • Traditionele bakkerijervaring
  • Vrije tijd in Almelo
Jullie groepsdagtocht naar “Groepsdagtocht Ik wil Bolletje! – 045”
Regel een bus

In het jaar 1867 werd de grondslag gelegd voor het eigentijdse familiebedrijf van nu. Halverwege de 20e eeuw werd de ambachtelijke bakkerij van de gebroeders Ter Beek door hen ontwikkeld tot een echte beschuitfabriek. Uit die tijd stamt de naam Bolletje en werd succesvol gestart met het bouwen van een zelfstandig A-merk. Dit resulteerde in de reclameslogan van de eeuw: ‘Ik wil Bolletje!’. Deze slogan vormde een solide basis voor de merkbekendheid.

Vanuit uw opstapplaats rijden we naar het koffieadres voor een kopje koffie met krentenwegge. Daarna vervolgen we de route naar Almelo, waar we een bezoek zullen brengen aan de Bolletje Winkel, de Koffieschenkerij en het Bakkerijmuseum. De traditionele bakkerijwinkel is volop in bedrijf en alles ademt nostalgie uit. U wordt hartelijk ontvangen met een uitgebreide koffietafel. Aansluitend krijgt u een rondleiding door het bakkerijmuseum van Bolletje. U kunt zien hoe er vroeger werd gewerkt. U ziet hoe de bakkers van toen met ontbloot bovenlijf de houtoven opstookten of er met lange staven de broden uithaalden. Bekijk de deegkuipen waarmee ze werkten, de zeven, kommen, messen, rolstaven en de vormen die ze gebruikten om brood, beschuit, roggebrood, koekjes en taarten te bakken. En even hoort u de bel van de bakkersfiets, die vroeger zoveel klank en kleur gaf aan het straatbeeld.

Na dit bezoek kunt u op eigen gelegenheid het centrum van Almelo bezichtigen. Vervolgens rijden we via een mooie route naar het dineradres, waar we deze dag afsluiten met een goed diner.

Inclusief:

Vertrektijd: ca. 08.30 uur
Terugkomst: ca. 19.30 uur

Bijzonderheden:
Niet boekbaar in de zomervakantie
Niet mogelijk op maandag

Personen€ p.p. (vanaf)
30-34€ 87,75
35-39€ 82,00
40-44€ 77,75
45-50€ 74,50
51-54€ 74,00
55€ 73,75
Wordt het Ik wil bolletje!?
Plan jullie groepsdagtocht!

Waar wil je heen?

Even geduld, bezig met zoeken...