Gaat u mee op avontuur met de smalspoortrein door een gebied wat onderdeel is van Geopark de Hondsrug?
  • Historisch erfgoed en nostalgie
  • Adembenemende natuurrijke omgeving
  • Educatieve stops en inzichten
Jullie groepsdagtocht naar “Groepsdagtocht Industrieel Smalspoor Museum – 022”
Regel een bus

Na vertrek vanaf uw opstapplaats rijden we via een mooie route naar Erica. Aangekomen bij het Industrieel Smalspoor Museum gaat u eerst aan tafel voor een heerlijk lunchbuffet met soep en een gehaktbal. Dan is het tijd voor de treinreis!

Vanuit het museumgebouw vertrekt u voor een tocht door een prachtig gebied, grotendeels over een origineel traject, welke vroeger gebruikt werd voor turftransport. Tijdens de rit wordt regelmatig gestopt voor uitleg over het smalspoor en het voormalige hoogveen gebied. Wist u dat hier meer dan 70 soorten vogels voorkomen en dat er tegenwoordig ook weer veenmos groeit? Het treintje heeft een geringe snelheid, waardoor u optimaal van de omgeving kunt genieten.

Langs het traject staat smalspoor materieel opgesteld in allerlei samenstellingen en toepassingen. U komt ook bij de enige in originele staat behouden turfstrooiselfabriek van ons land, met de daarbij horende losinstallatie. Hier vindt u nog de originele productiemachines en krijgt u een indruk van het vroegere productieproces van turfstrooisel. Ook staat hier de 4-sporige smalspoorremise, gebouwd in 1910. Deze deed jaren dienst als werkplaats voor het museum. Beide gebouwen zijn een Rijksmonument. De terugreis onderbreken we voor een kopje koffie met gebak.

Inclusief:

Vertrektijd: ca. 11.00 uur
Terugkomst: ca. 16.30 uur

Bijzonderheden:
Deze tocht is voor het grootste deel rolstoelvriendelijk!

Personen€ p.p. (vanaf)
30-34€ 61,00
35-39€ 57,00
40-44€ 54,25
45-50€ 52,00
51-54€ 51,50
55-62€ 51,25
63-70€ 51,00
Wordt het Industrieel Smalspoor Museum?
Plan jullie groepsdagtocht!

Waar wil je heen?

Even geduld, bezig met zoeken...