Een lekker kopje thee is altijd een goed idee! De Theefabriek vindt u in het pittoreske dorpje Houwerzijl, in het noordwesten van Groningen. Het is gevestigd in prachtig pand; een oud kerkje en de naastgelegen pastorie. Een unieke combinatie van het enige theemuseum van Nederland en een geurige theewinkel! De theeschenkerij heeft de meest uitgebreide theekaart ter wereld. Een waar paradijs voor de theeliefhebber!
  • Unieke thee-ervaring in historische setting
  • Culinaire verwennerij met lokale specialiteiten
  • Creatieve ambachtelijke activiteit
Jullie groepsdagtocht naar “Groepsdagtocht Kopje thee, goed idee! – 005”
Regel een bus

Onderweg naar Houwerzijl onderbreken we de route voor een koffiestop. Aansluitend rijden we via Groningen naar Houwerzijl. We worden bij De Theefabriek gastvrij ontvangen. Hier maakt u een verrassende ontdekkingsreis door de boeiende wereld van de thee: van de theeplant en de theeplantage naar de theefabriek, via de theeklipper naar de theepakkerij en van de theewinkel naar de theedrinkers van nu. Wie ver reist moet ook goed eten en daarom krijgt u in de theeschenkerij of de consistoriekamer de uitstekende Grunneger boer’nlunch geserveerd. We kunnen deze locatie niet verlaten zonder een bezoek aan de theewinkel. Hier kunt u terecht voor meer dan 340 soorten losse thee, kruiden, specerijen en vruchten, puur, gemengd of met een smaakje, van conventioneel tot biologisch, van wit tot zwart, van geel tot groen, van brandnetel tot kamille, van paardenbloemwortel tot kurkuma, van rooibos tot honingbos, van China tot Japan, van Sri Lanka tot Ruanda, van India tot Korea, van Darjeeling tot Yunnan … uit alle windstreken! Ook voor alle accessoires die u maar kunt bedenken rondom thee bent u hier aan het goede adres.

Daarna rijden we naar de haven van het verderop gelegen plaatsje Eenrum. Hier gaat u in de historische Kaarsenmakerij Wilhelmus twee kaarsen maken, welke u uiteraard mee naar huis mag nemen. We besluiten de dag met een driegangendiner op de terugreis.

Inclusief:

Vertrektijd: ca. 08.45 uur
Terugkomst: ca. 19.45 uur

Personen€ p.p. (vanaf)
30-34€ 97,25
35-39€ 91,50
40-44€ 87,25
45-50€ 83,75
Wordt het Kopje thee, goed idee?
Plan jullie groepsdagtocht!

Waar wil je heen?

Even geduld, bezig met zoeken...