Vandaag gaat u terug in de tijd met een beeld van hoe er eeuwen geleden gewerkt en geleefd werd in de mooie omgeving van Ootmarsum én gaat u terug de schoolbanken in!
  • Historische beleving in openluchtmuseum
  • Bezoek aan Drostenhuis
  • Herleef uw schooltijd
Jullie groepsdagtocht naar “Groepsdagtocht Ootmarsum, terug in de tijd en naar school – 046”
Regel een bus

Vanaf de opstaplocatie rijden we naar het koffieadres voor een goede start met koffie en gebak. We vervolgen de route naar Ootmarsum voor een bezoek aan Openluchtmuseum Ootmarsum. Dit museum laat het leven op het platteland van honderd jaar geleden in Twente zien.

U vindt er de compleet ingerichte typische Saksische boerderijtjes en bijgebouwen die de boer nodig had om te overleven. Ook kan er een bezoek gebracht worden aan het Drostenhuis, het woonhuis van de laatste Drost van Twente. In Gasterij Oatmössche wordt u na dit bezoek verwacht voor de Twentse broodmaaltijd.

Na de lunch wandelt u naar Onderwijsmuseum Educatorium. Hier komt uw schooltijd weer tot leven. De schoolplaten van Jetses en Isings, het leesplankje met letterdoos, Ot en Sien, leesboekjes, breiwerkjes en nog veel meer. Het roept zeker herinneringen op aan de school van vroeger. In diverse vertrekken ziet u de ontwikkeling van het onderwijs door de eeuwen heen.

Hier krijgt u een groepsles in groepen van maximaal 25  personen. Eén groep start met een filmpresentatie, de ander met de groepsles. Na een half uur wordt er gewisseld. Als de les erop zit kunt u op eigen gelegenheid het museum bezoeken. Hierna is er gelegenheid om Ootmarsum, de plaats die ook wel bekend staat als hét kunststadje van het oosten, op eigen gelegenheid te bekijken. De terugreis onderbreken we voor een driegangen diner.

Inclusief:

Vertrektijd: ca. 08.45 uur
Terugkomst: ca. 20.30 uur

Personen€ p.p. (vanaf)
30-34€ 98,25
35-39€ 92,25
40-44€ 87,75
45-50€ 84,25
51-54€ 83,75
55-62€ 83,50
63-65€ 83,25
Wordt het Ootmarsum, terug in de tijd en naar school?
Plan jullie groepsdagtocht!

Waar wil je heen?

Even geduld, bezig met zoeken...