Als u door Orvelte loopt ziet en voelt u geschiedenis. Orvelte is hét oerdorp van Drenthe. En dat zeggen zij niet zomaar!
  • Paardentram avontuur
  • Vrije tijd voor ontdekking
  • Verzorgde culinaire ervaringen
Jullie groepsdagtocht naar “Groepsdagtocht Orvelte, een uniek monumentendorp – 027”
Regel een bus

In een oorkonde uit 1362 wordt het dorp aangeduid als Oervelde. Deze oudste notatie geeft de afkomst van de plaatsnaam aan: het dorp “Over het veld”. Tegenwoordig is Orvelte een monumentendorp en heeft de status beschermd dorpsgezicht. Het is een levendig & gastvrij dorp, waar mensen normaal wonen & werken in een authentieke omgeving die nog echt de sfeer van een 19e-eeuws Drents esdorp uitademt.

Nadat we vanuit uw instapplaats zijn vertrokken, rijden we naar het koffieadres waar we stoppen voor koffie met gebak. Daarna rijden we via een mooie route naar Orvelte waar bij de Schenkerij de paardentram voor u klaarstaat. Afhankelijk van de groepsgrootte wordt de groep in één of twee groepen opgesplitst, waarbij iedereen aan bod komt voor een rit met de paardentram en wat vrije tijd. De huifkartocht door de omgeving is een leuke manier om van het nagenoeg ongerepte Drentse dorpslandschap te genieten. Het dorpje Orvelte is op weergaloze wijze gereconstrueerd en gerestaureerd aan de hand van een kadastrale kaart uit ca. 1830. Het verleden is hier tot leven gekomen! Na dit wisselprogramma gaat u bij De Schenkerij genieten van een goed verzorgde koffietafel met kroket. Daarna heeft u vrijaf om Orvelte op eigen gelegenheid te bezoeken. Geniet van nieuwe en oude ambachten in gastvrije bedrijfjes en winkeltjes. Veel is gratis te bezoeken, maar voor sommige musea geldt een entreeprijs (voor eigen rekening). Na het bezoek aan Orvelte rijden we naar het dineradres.

Inclusief:

Vertrektijd: ca. 09.15 uur
Terugkomst: ca. 19.45 uur

Personen€ p.p. (vanaf)
30-34€ 88,75
35-39€ 83,00
40-44€ 78,75
45-50€ 75,50
51-54€ 75,00
55-62€ 74,75
63-70€ 74,50
Wordt het Orvelte, een uniek monumentendorp?
Plan jullie groepsdagtocht!

Waar wil je heen?

Even geduld, bezig met zoeken...