Middenin de Noordoostpolder vindt u een mysterie: het voormalige eiland Schokland. Een archeologisch monument vol prachtige bodemschatten. Een plek tussen land en water, waar eeuwenlang mensen woonden. Altijd in strijd met de natuur.
  • Adembenemende vaartocht
  • Unieke geschiedenis en cultuur
  • Culinair en comfort
Jullie groepsdagtocht naar “Groepsdagtocht Schokland & varen van Kalenberg naar Giethoorn – 085”
Regel een bus

Centraal gelegen op dit eerste Nederlandse Werelderfgoed vindt u museum Schokland. De historische kerk uit 1834 en de opvallende houten museumgebouwen vormen een markant punt in het moderne landschap van de Noordoostpolder. Het is moeilijk voor te stellen dat hier ooit de zee was! Bij aankomst in Schokland kunt u eerst genieten van een kopje koffie met gebak. Daarna is er een rondleiding door het dorpje (de afstand is ca. 200 meter te voet). Tevens brengt u een bezoek aan het kerkje en het museum en kunt u een korte film bekijken.

Rond de middag vertrekken we vanuit Schokland richting Kalenberg. Hier ligt de prachtige rondvaartboot van Pieter Jongschaap voor u klaar voor een 2,5 uur durende vaartocht naar Giethoorn. Tijdens de vaart passeert u onder andere Muggenbeet, het Giethoornsemeer en de Beulakerwijde. Ook aan de inwendige mens is gedacht, tijdens de vaartocht wordt een schipperslunch geserveerd, bestaande uit een heerlijke groentesoep, 3 broodjes en 1 x koffie of thee. Wanneer u eind van de middag aanmeert nabij Giethoorn is het tijd om huiswaarts te vertrekken. Indien gewenst is het uiteraard mogelijk om de dagtocht uit te breiden met een diner op de terugreis.

Inclusief:

Vertrektijd: ca. 09.15 uur
Terugkomst: ca. 16.30 uur

Personen€ p.p. (vanaf)
35-39€ 74,75
40-44€ 71,25
45-50€ 63,75
51-54€ 63,25
55-62€ 63,00
63-70€ 62,75
Wordt het Schokland & varen van Kalenberg naar Giethoorn?
Plan jullie groepsdagtocht!

Waar wil je heen?

Even geduld, bezig met zoeken...