Vandaag komt u alles te weten over het grootste nog functionerende stoomgemaal ter wereld en de historie van de landbouw in Friesland.
  • Monumentale stoomreus
  • Boeiende geschiedenis
  • Karakteristieke locatie
Jullie groepsdagtocht naar “Groepsdagtocht Woudagemaal & Fries Landbouwmuseum – 016”
Regel een bus

Na vertrek gaan we allereerst richting Lemmer voor een bezoek aan het Woudagemaal, de monumentale stoomreus die bij te hoge waterstanden nog altijd wordt ingezet door Wetterskip Fryslân om te zorgen voor droge voeten in Friesland. Ook als het gemaal niet in werking is, is het een leuke dag uit voor jong en oud. De start is in het naastgelegen bezoekerscentrum met een heerlijke kop koffie en een stuk echte Friese oranjekoek. Leer daarna over de rijke historie en de werking van het Woudagemaal, laat u rondleiden door één van de enthousiaste vrijwilligers en bekijk de 3D film.

Hierna is het tijd voor een heerlijk driegangendiner, voor we verdergaan met het middaggedeelte van het programma bij het Fries Landbouwmuseum. Dit museum is gevestigd in een karakteristieke Rijksmonumentale boerderij nabij Leeuwarden. Friesland is al eeuwenlang een agrarische provincie, sinds mensenheugenis houden boeren er vee en bewerken ze het land. U maakt in het museum op een levendige manier kennis met tweeduizend jaar geschiedenis van de akkerbouw, veeteelt, zuivelindustrie, landbouwmechanisatie, cultuur en de boerderij als kathedraal van het landschap. We sluiten af met een kop koffie.

 

Inclusief:

Vertrektijd: ca. 09.00 uur
Terugkomst: ca. 18.15 uur

Personen€ p.p. (vanaf)
30-34€ 79,25
35-39€ 73,50
40-44€ 69,25
45-50€ 65,75
51-54€ 65,25
55-62€ 65,00
63-70€ 64,75
Wordt het Wouagemaal & Fries Landbouwmuseum?
Plan jullie groepsdagtocht!

Waar wil je heen?

Even geduld, bezig met zoeken...