Al meer dan 100 jaar is Gebo Tours actief als bedrijf. In die jaren is er veel gebeurd dat de koers van Gebo Tours heeft bepaald. Hier vind je een overzicht.

1919

Gerrit Boers begon op 19 maart 1919 zijn bedrijf als smederij en fietsenhersteller in Nieuwleusen (toen nog Den Hulst). De kennis hiervoor had hij opgedaan in militaire dienst, waarin hij meestergeweermaker was.

1922

Met een tweedehands busje verzorgde Boers een geregelde vervoersdienst tussen Nieuwleusen en Zwolle. Het jaar daarop kwam er een nieuwe bus bij. Door de crisisjaren stopte het vervoer tijdelijk in 1935.

1947

Door de overname van autobusbedrijf G. Bolthuis uit Vroomshoop werd het busvervoer weer een prioriteit. De naam van G. Bolthuis moest bij de overname aan het bedrijf verbonden blijven. Daarom werd het GEBO, wat tegelijk ook voor oprichter Gerrit Boers staat.

1950

Gebo Tours liet voor het eerst zelf een bus bouwen door een bedrijf uit Almelo.

1963-1968

In deze periode nam Gebo Tours diverse andere bedrijven over: F. Meindering uit Heino, G. Kleis uit Coevorden, de Vechtstroom uit Beerzerveld en B.W. Winkel uit Vriezenveen. Hierna beschikte Gebo Tours over ruim 50 bussen.

1990

Het bedrijf groeide hard door en dit jaar werd bus nummer 350 toegevoegd aan het wagenpark, evenals de eerste dubbeldekker. Deze was maar liefst 413 cm hoog en bood plaats aan 64 personen.

1992

Bus nummer 400 kwam erbij en daarnaast een zeer bijzondere touringcar: de eerste van 15 meter lang in Nederland. Deze had maar liefst vier sturende assen.

1995

In dit jaar richt Bert de Roo in Zwolle het bedrijf Hanze Tours op, nadat hij 15 jaar bij Gebo Tours had gewerkt.

1996

Gebo Tours wordt failliet verklaard en overgenomen door Hanze Tours. Zo blijft het bedrijf toch nog in vertrouwde handen met Bert de Roo aan het stuur.

2004

Gebo Tours groeide uit haar jasje. Daarom was er een nieuw pand nodig in Nieuwleusen met meer ruimte voor onder andere de stalling van de touringcars.

2015-2016

In de loop der jaren groeide het aantal touringcars van 45 naar 60. Dit kwam mede doordat Gebo Tours de bedrijven Smit Reizen uit Harderwijk en TAD Tours uit Enschede overnam, waardoor de vloot groeide.

2018

Met het oog op constante bijscholing van medewerkers werd de Gebo Academy opgericht. De Gebo Academy biedt verschillende opleidingen en cursussen aan, zoals rijbewijs D, rijbewijs D+E, en cursussen voor Code 95. Met als resultaat: betere chauffeurs, minder schades en zuiniger rijden.

2019

Sinds 2019 is Peereboom Touringcars onderdeel van Gebo Tours, gevestigd in het Noord-Hollandse De Goorn. Daardoor kunnen wij sindsdien ook klanten in Amsterdam en omstreken voorzien van passend busvervoer.

2023

Vanaf nu wordt naar buiten toe alleen nog maar gecommuniceerd onder de naam Gebo Tours. Er zijn drie locaties waar onze touringcars gestald staan: De Goorn, Harderwijk en Nieuwleusen. Inmiddels hebben we 90 touringcars van topkwaliteit en circa 250 medewerkers.

Waar wil je heen?

Even geduld, bezig met zoeken...