Beleef de geschiedenis van Nederland in Museumpark Archeon. Zwerf lekker lang door de prehistorie, duik diep in de middeleeuwen, kom héél dicht bij de hightech Romeinen en ontdek de echte vondsten uit Zuid-Holland in het Romeins museum.
Jullie schoolreisje naar “Schoolreisje Archeon”
Plan jullie schoolreisje!

Beleef de Geschiedenis in Museumpark Archeon

In Archeon ga je mee op reis, duizenden jaren terug in de tijd en waan je door de geschiedenis van Nederland. Met de activiteitenpas maak je jouw eigen historische souvenirs. Dagelijks wordt de dag afgesloten met een spectaculaire gladiatorenshow in de arena. Een leuk én leerzaam dagje uit!

Ga mee op avontuur, een spannend en leerzaam dagje uit!

Ga mee op reis, duizenden jaren terug in de tijd naar het kamp van de jagers-verzamelaars. Maak kennis met de jagers en ontdek hoe zij leefden. De leerlingen kunnen ook in een echte boomstamkano varen en genieten op het blotevoetenpad. In de mooie mesohut zie je hoe het heel vroeger was.

Daarna gaan de leerlingen door naar de eerste boeren, de bronstijd, ijzertijd en natuurlijk de Romeinen. In het Romeinse stadje staat het badhuis, de tempel en de Romeinse herberg met een virtual reality tour waar de leerlingen aansluiten bij een Romeinse maaltijd. In de arena strijden de gladiatoren voor hun vrijheid. De leerlingen kunnen meedoen aan de vele activiteiten zoals: exerceren, een fibula maken en de kruidenspeurtocht. Of bezoek de restauratiewerf waar de Romeinse Zwammerdamschepen live worden gerestaureerd.

In het middeleeuwse stadje Gravendam leef je in de 14e eeuw. In de ambachtshuizen wordt hard gewerkt en kun je de houtbewerker, de bakker of de smid bezoeken. Ook gaan de leerlingen aan de slag met het maken van een kaarsje van bijenwas, een vilten armbandje of leer zwaardvechten en boogschieten. Tot besluit kan iedereen nog even ravotten in de speeltuin of het doolhof.

Wordt het Archeon?
Plan jullie schoolreisje!

Waar wil je heen?

Even geduld, bezig met zoeken...