In het Arnhemse dierenpark Burgers’ Zoo ga je op expeditie door de meest uiteenlopende natuurgebieden ter wereld! De dieren verblijven hier in nauwkeurig nagebootste natuurlijke leefgebieden, waar ze vaak in grote vrijheid leven.
Jullie schoolreisje naar “Schoolreisje Burgers’ Zoo”
Plan jullie schoolreisje

Ga mee op een avontuurlijke wereldreis!

Mangrove

Burgers’ Zoo heeft de grootste overdekte mangrove ter wereld. Hier ontdek je Caribische zeekoeien, tropische vlindersoorten en bedrijvige wenkkrabben. Een stukje betoverend Belize, maar dan in Arnhem.

Regenwoud

In de Bush stap je in een enorm overdekt tropisch regenwoud, waarin honderden zoogdieren, vogels, reptielen, amfibieën, vissen en insecten leven. Trek door het ongerepte oerwoud over onverharde avonturenpaadjes en langs metershoge watervallen.

Woestijn

Rotswoestijnen zijn verrassend gevarieerd qua dieren- en plantenleven! Pas op voor giftige slangen, schorpioenen en gilamonsters in een landschap vol cactussen, yucca’s en agaves. Deze Amerikaanse woestijn is het leefgebied van pekari’s, renkoekoeken en prairiehonden.

Koraalrif

De reis begint bij het tropische strand en voert via de lagune naar het tropisch koraalrif. Heel bijzonder is het grootste levende koraalrif van alle Europese aquaria! Haaien en roggen kunnen plotseling opdoemen en weer sierlijk wegglijden in de diepte.

Safari

De Oost-Afrikaanse savanne is het leefgebied van charismatische zoogdieren als giraffen, zebra’s, neushoorns, antilopen, leeuwen en cheeta’s. Wandel heel ontspannen over een overdekte brug en kijk uit over een schitterend panorama vanaf het terras.

Het oerwoud van Maleisië

In de Rimba leven diersoorten die voorkomen in Zuidoost-Azië. De siamangs en goudwanggibbons met hun luide gezang heten je vaak al van veraf welkom. Ontdek diersoorten als Maleise beren, lierherten, bantengs, netpythons, watervaranen en Sumatraanse tijgers.

Wordt het Burgers' Zoo?
Plan jullie schoolreisje!

Waar wil je heen?

Even geduld, bezig met zoeken...