Ontdek met je klas de wonderen van het menselijk lichaam in CORPUS ‘reis door de mens’
  • Unieke ervaring voor jong en oud
  • Exclusief tijdslot voor max 16 personen
  • Gratis speurtocht en lespakket
Jullie schoolreisje naar “Schoolreisje Corpus ‘reis door de mens’”
Regel een bus

Fun en educatie
In CORPUS komt op een onvergetelijke en unieke manier lesstof over het menselijk lichaam tot leven!  In het reuzenlichaam ontdek en beleef je samen met je leerlingen, hoe alles in het menselijk lichaam dag en nacht, 24/7, samenwerkt.

Een spectaculaire ‘reis’
Dompel jezelf onder in de wonderen van nieuw leven in de baarmoeder, wandel via de maag, lever en nieren naar de dikke darm. Geniet in het 5D-harttheater van de acrobatische toeren van een rood bloedlichaampje en leer in het voorbijgaan alles over de bloedsomloop. ‘Reis’ verder via de mond, het oor en het oog naar het grootste wonder op aarde: het menselijk brein, het commandocentrum van je lichaam.

Zó leuk kan leren zijn
Na 55 minuten zit de ‘reis’ erop, maar je bezoek aan CORPUS is dan nog niet voorbij.
In het interactieve gedeelte vind je een schat aan informatie over het menselijk lichaam en hoe je daar goed voor kunt zorgen. Doe hier de leerzame en leuke CORPUS QUIZ en geniet van de toffe games, zoals de Happy Poops game. Test je gehoor, ontdek hoe belangrijk voedselkeuzes zijn voor een goede gezondheid en waarom je van de geur van sinaasappels vrolijk wordt. Spelenderwijs leren gegarandeerd!

Gratis lespakket
Om de pittige materie van het menselijk lichaam nóg toegankelijker te maken, is er een lespakket ontwikkeld rondom een bezoek aan CORPUS. Dit lespakket “Bloedsomloop en lichaam” is gratis verkrijgbaar en bedoeld voor de leerlingen van groep 7 en 8. Het lespakket sluit bovendien aan op Kerndoel 41 van Stichting Leerplan Ontwikkeling. De leerlingen leren ten slotte over de bouw van mensen en over de vorm en functie van hun onderdelen.

We hopen jullie snel in CORPUS te mogen verwonderen!

Wordt het CORPUS?
Plan jullie schoolreisje!

Waar wil je heen?

Even geduld, bezig met zoeken...