Kameleon Terherne, daar komen de verhalen tot leven! Stap in de wereld van Hielke en Sietse, beleef de avonturen van de Schippers van de Kameleon en kom wanneer je wilt, want je bent de hele dag welkom!
  • Super leuk maar toch educatief!
  • Focus op samenwerken
  • Kennismaken met de elementen van de natuur
Jullie schoolreisje naar “Schoolreisje Kameleondorp Terherne”
Regel een bus

Kameleon Terherne, daar komen de verhalen tot leven! Stap in de wereld van Hielke en Sietse, beleef de avonturen van de Schippers van de Kameleon en kom wanneeer je wilt, want je bent de hele dag welkom!

BOERDERIJ
De kans is groot dat je jouw dagje uit begint in onze Kameleonboerderij. Hier is het dorpje Lenten uit de boeken levensecht nagebouwd en waan je je in het leven van Hielke en Sietse. Hier hebben we ook een ware cinema met de nieuwste korte Kameleonfilm De Kameleon op schattenjacht. Deze duurt ongeveer 20 minuten en eindigt met een climax waarna jij Hielke en Sietse moet helpen door de zoektocht naar de schat af te maken! Haal naderhand een heerlijke lunch of diner bij het naastgelegen pannenkoekenrestaurant ‘Hotze de Roos’.

RONDVAART
Tijdens een rondvaart, van 3 kwartier tot 1 uur, nemen een Lentenaar en een schipper je mee aan boord van een boerenpraam die geduwd wordt door de Kameleon of de Hiesie. Tijdens deze tocht vertellen we van alles over de boeken, de films, de televisieserie en de historie van Terherne. Je komt langs prachtige omgevingen in het hart van de Friese natuur. Onderweg is het ook goed opletten geblazen, want aan de oevers van de poelen staan aanwijzingen waarmee je de speurtocht op kan lossen.

AVONTURENEILAND
Op het avontureneiland is van alles mogelijk. Probeer over de sloot te zwaaien of te polsstokspringen. Trotseer het trekvlottenpad en kom droog over de drijvende pompeblêden. Tevens is het mogelijk om een roeibootje te pakken en zelf een blokje om te gaan. Wees niet bang om goed smerig te worden, bewandel de moeraspaden en neem tot slot een frisse duik in de schone Poelen. Wil je liever helemaal droog blijven? Ga dan fietsbanden werpen, volleyballen, strandballen katapulteren of Klinkhamergolfen. Er is een kleine horeca-hoek (De Opkikker) aanwezig waar je broodjes knak en pannenkoeken kunt bakken op open vuur met koffie, thee of frisdrank en een snack.

Waar wil je heen?

Even geduld, bezig met zoeken...