Dierenpark Hoenderdaell, beleef de natuur! Bruine beren uit Bulgarije, vrolijke ringstaartmaki’s, bontgekleurde lori’s, rondspringende wallaby’s en vele andere dieren. De dieren en hun welzijn staan centraal.
Jullie schoolreisje naar “Schoolreisje Dierenpark Hoenderdaell”
Plan jullie schoolreisje

Apeneilanden

Het apeneiland is het leefgebied van de kapucijnaapjes, doodshoofdaapjes en de nieuwsgierige ringstaartmaki’s. Het leukste moment om de maki’s uit Madagaskar te bezoeken, is tijdens een voerpresentatie.

Felgekleurde vogels voeren

De lorituin wordt bewoond door kleine felgekleurde vogels. Bij de ingang van het dierenpark zijn bakjes honingwater te koop wat je aan de lori’s kan voeren.

Avitorium

Achterin het park bevindt zich het vogelverblijf. Diverse vogelsoorten zijn hier te bewonderen, waaronder verschillende soorten gieren, een condor, uilen, arenden etc.

Stichting Leeuw

Een opvang voor grote katten, ligt ook in het park. De dieren die opgevangen worden komen bijvoorbeeld uit circussen, oorlogssituaties of bij mensen thuis vandaan. Op de galerij zijn educatieruimtes met o.a. een kattenquiz, kun je ervaren hoe een leeuw zich voelt in een hele kleine kooi en zie je misschien wel een leeuw jagen.

Stichting SOS Dolfijn

Een educatief walvisopvangcentrum en biedt hulp aan bruinvissen, dolfijnen en walvissen in nood die levend op de Nederlandse kust terecht komen of dreigen te stranden. Zodra ze weer beter zijn, worden de dieren weer teruggebracht naar zee en daar vrijgelaten.

Goed om te weten

Rustpunt nodig tijdens je ontdekkingstocht door het park? Dan is het goed toeven in Restaurant Leeuw of horecapunt Spa Groen. Allebei met een mooie speeltuin naast de deur.

Wordt het Dierenpark Hoenderdaell?
Plan jullie schoolreisje

Waar wil je heen?

Even geduld, bezig met zoeken...