Een dagje weg bij het Nationaal Militair Museum (NMM) is een dag vol actie en plezier met de hele klas. Hier komen aangrijpende verhalen tot leven en leren leerlingen alles over de wereld van een militair. Naast de uitgebreide collectie valt er voor leerlingen genoeg zelf te ontdekken en te doen!
Jullie schoolreisje naar “Schoolreisje Nationaal Militair Museum”
Plan jullie schoolreisje

In het nationaal militair museum komt geschiedenis tot leven

Of het nu gaat om een rondleiding op maat, een verhaal van een militair of een bezoek aan de indrukwekkende ‘Klas van ‘45’. Er is genoeg te zien in het museum. Van 3000 jaar oude speerpunten tot een moderne F-16 straaljager. Er hangen maar liefst 19 vliegtuigen aan het plafond. Volg een begeleid programma of laat ze zelf het museum ontdekken, bv met een spannende speurtocht. Een dagje NMM is een dag vol beleving.

De klas van ’45 xperience

In de ‘Klas van ’45’ worden leerlingen meegenomen in de levens van vijf kinderen uit de Tweede Wereldoorlog. De verhalen zijn aangrijpend, leerzaam en waargebeurd. De ‘Klas van ’45’ is geschikt voor leerlingen uit groep 7 en 8.

Xplore

Hier gaan kinderen zelf op ontdekkingsreis. Zo maken ze kennis met de wereld van de rijgsmacht op een avontuurlijke manier. Ze kunnen vliegen in een Chinook, duiken in een onderzeeboot of tactische games spelen waarbij samenwerken super belangrijk is.

Lekker actief bezig zijn

Buiten leven de kinderen zich uit op de Hiba (hindernisbaan). Wie heeft de snelste tijd? Wil je het echt professioneel aanpakken: boek dan een bootcamp. Er is volop ruimte om te klimmen en te klauteren.

Gaan jullie naar het Nationaal Militair Museum?
Plan jullie schoolreisje

Waar wil je heen?

Even geduld, bezig met zoeken...