Heerlijk spelen met een boerengevoel? Dat kan bij de Drentse Koe! Op de grens van Drenthe, Overijssel en Friesland (nabij Meppel) vind je Speel- en IJsboerderij de Drentse Koe. Een ideale buiten- én binnen locatie waar het hele jaar door genoeg te beleven valt!
Jullie schoolreisje naar “Schoolreisje Speel – en IJsboerderij de Drentse Koe”
Plan jullie schoolreisje

Heerlijk spelen met een boerengevoel? Dat kan bij de Drentse Koe!

Op de grens van Drenthe, Overijssel en Friesland (nabij Meppel) vind je Speel- en IJsboerderij de Drentse Koe. Een ideale locatie waar het hele jaar door heel veel te beleven valt. Bij mooi en minder goed weer!

Binnen & buiten

Er is een fantastisch buitenterrein (2 hectare) met veel soorten traptrekkers, trampolines, een skelter- en kabelbaan en een dierenweide. Hier vind je ook de Pumptrackbaan voor de wat oudere kinderen. Fietsen en helmen zijn aanwezig.

De overdekte speelschuur heeft maar liefst 3 verdiepingen met de unieke glow-in-the dark kelder, waar je kunt panna voetballen en de Oudhollandse spelen zijn. Wat dacht je van de overdekte speelmanege of de bouwzolder? Altijd leuk!

Waterplaats en klimmen boven de koeien

In de voormalige koeienstal vind je nu een prachtige overdekte waterspeelplaats met allerlei manuele toestellen en leuke sproeiers. Ook is er voor de iets grotere kinderen vanaf een jaar of vijf een bijzonder klimavontuur boven de koeien. Een belevenis!

Interactief maïsdoolhof

Van midden juli t/m eind oktober is het interactieve maïsdoolhof open. Dwaal door het maïsveld, zoek de kinetische muziekzuilen en beantwoord de vragen. Oók leuk voor peuters en kleuters!

Drents Koe IJS

Natuurlijk is er ook een restaurant waar je allerlei lekkers kunt bestellen, van broodjes, gebak tot salades en snacks. Maar wat zeker niet mag ontbreken tijdens een dagje uit, is een écht Drents Koe IJsje, gemaakt van verse boerenmelk in vele smaken.

Wordt het De Drentse Koe?
Plan jullie schoolreisje

Waar wil je heen?

Even geduld, bezig met zoeken...