Sprookjeswonderland in Enkhuizen is een ideale schoolreisbestemming voor kinderen uit de onderbouw.
  • Ontdek vele sprookjes!
  • Ideale schoolreisbestemming voor kinderen uit de onderbouw
  • Inclusief kinderboerderij
  • Met grote, overzichtelijke speeltuin
Jullie schoolreisje naar “Schoolreisje Sprookjeswonderland”
Plan jullie schoolreisje

In Sprookjeswonderland draait het om… Sprookjes!

Ontdek de vele sprookjes zoals Hans & Grietje, Sneeuwwitje, Roodkapje, Doornroosje en vele anderen. In de hoofdzaal van kasteel ‘Violinde’ is meerdere keren per dag een show van een half uur te zien. In ‘het Tijdhuis’ draait alles om tijd en de vier seizoenen. Bij de overdekte attractie ‘Gulliver’s Reizen’ is te zien hoe scheepsarts Gulliver schipbreuk heeft geleden.

Kinderboerderij

Op de kinderboerderij is een bezoekersplaats waar men zich vrij tussen de dieren kan begeven. Op de dierenweides lopen onder andere alpaca’s, kangoeroes en hertjes.

Speeltuin

In de grote overzichtelijke speeltuin kunnen de kinderen zich naar hartenlust uitleven. Bijna alle speeltoestellen zijn hier uitgevoerd met een dierfiguur, variërend van olifant tot zwaan.

En nog veel meer sprookjes

De Dobberbootjes varen in ondiep water een vast parcours. Bij ‘Hoeve de Kleine Ruiter’ kunnen de kinderen een ritje maken op een levensechte pony en bij ‘de Oude Smidse’ kunnen groot en klein een rondje rijden in een heuse oldtimer. Schommelschip d’Avontuur is een spannende reis voor de echte durfals. Jaap en de Bonenstaak is een gethematiseerde zweefmolen en ook is er nog de parktrein die plaats biedt aan 45 personen. Aan alle attracties kan onbeperkt worden deelgenomen, behalve de Dobberbootjes. Hiervoor ontvangt ieder kind één deelnamebon.

Nuttige info

Wordt het Sprookjeswonderland?
Plan gelijk schoolreisje

Waar wil je heen?

Even geduld, bezig met zoeken...