Proef, zie, voel, ruik en doe! Het Zuiderzeemuseum is meer dan een reis in de tijd, je ervaart hoe het is om in 1900 te leven. Het museum staat vol authentieke huisjes en gebouwen. Er is een kerk , een apotheker en zelfs een oude school. Loop overal naar binnen en zie hoe de ambachtslieden en bewoners van Urk het museum tot leven brengen.
Jullie schoolreisje naar “Schoolreisje Zuiderzeemuseum”
Plan jullie schoolreisje

Ontdek de mogelijkheden

Schoolreisje: Loop in groepjes aan de hand van een plattegrond kriskras door het buitenmuseum. Speel onderweg leuke Oudhollandse spelletjes of doe een ansichtkaart op de bus bij het postkantoor.

Educatief programma: Samen met een museum docent gaan de leerlingen aan de slag. Voor alle leeftijden hebben we één of meer programma’s.
Binnenmuseum: tegenover het buitenmuseum staat een voormalig VOC pakhuis. Dit is onderdeel van ons binnenmuseum waar we het hele jaar door educatieve programma’s aanbieden.

Welkom in de tijd van de Zuiderzee

Hoe zag het leven van een kind eruit? Stap in de klompen van een Zuiderzeekind. Ga naar school. Doe klusjes en speel!

Ontdek wat er te doen is in het museum

Het begint met de boot

Stap vanaf het entree paviljoen op de veerboot en vaar mee over wat ooit de Zuiderzee was.

Schoolreisje en programma’s

Zelfstandig op pad door het museum? Of knoop je er een educatief programma aan vast? Het kan allemaal!

Binnenmuseum

In het binnenmuseum bieden we het hele jaar door programma’s aan. Voor elke groep hebben we minstens één leuk programma.

Gaan jullie naar het Zuiderzeemuseum?
Plan jullie schoolreisje

Waardevol Water - Waterbewustzijn

In 2024 staat het Zuiderzeemuseum in het teken van duurzaamheid, met de schijnwerpers gericht op water. Want schoon, veilig en voldoende water is niet vanzelfsprekend. Stap in de geschiedenis van waterbeheer in Nederland en leer meer over het maken van een sterke dijk. Ontdek wat ze vroeger deden als het een tijd niet regende. En hoe doen wij dat eigenlijk? Doe mee aan één van onze waterprogramma’s en wordt een echte watertopper!

Al onze educatieve programma’s sluiten aan bij de thema’s en kerndoelen van het basisonderwijs.

Waar wil je heen?

Even geduld, bezig met zoeken...