Genemuiden heeft een rijke historie in het maken van vloerbedekking, wat al vroeg begon in de 16e eeuw met het weven van biezenmatten als huisvlijt.
  • Interactieve museumervaring
  • Complete dagtrip
  • Diepgaande geschiedenis van vloerbedekking
Jullie groepsdagtocht naar “Groepsdagtocht Matten & meren – 037”
Regel een bus

Vanaf 1920 werden kokos- en sisalmatten gemaakt, eerst handmatig en vanaf 1926 ook in fabrieken op weefmachines. Later volgde de productie van geweven wollen tapijt. Momenteel wordt met tuftmachines kunststof tapijt en kunstgras gemaakt, 1000 kilometer, kamerbreed, per week! Het is dan ook vanzelfsprekend dat Genemuiden een museum bezit, waarin de geschiedenis van het maken van biezenmatten en kokosmatten tot het tuften van kunstgras is vastgelegd en wordt getoond. In Genemuiden wordt in een “levend” museum de boeiende geschiedenis over de productie van vloerbedekking verteld en getoond door vrijwilligers!

We rijden ‘s morgens vroeg rechtstreeks naar Genemuiden. Daar worden we bij het Tapijtmuseum ontvangen met koffie en gebak. In een korte introductiefilm wordt over het ontstaan van de vloerbedekkingsindustrie verteld. Daarna volgt een rondleiding door het museum.

Na deze boeiende excursie vervolgen we onze reis naar het buurtschapje Dwarsgracht, waar het broodbuffet met soep en kroket geserveerd wordt bij restaurant De Otterskooi, prachtig gelegen aan het eind van de dorpsgracht. Na genoten te hebben van de lunch en de prachtige omgeving stappen we aan boord voor een rondvaart door Dwarsgracht en maken we een hele leuke merentocht. Tijdens deze rondvaart varen we onder andere over het Giethoornse meer. Als we weer terug zijn op het droge, kunt u nog een consumptie (voor eigen rekening) nuttigen alvorens we naar ons dineradres rijden. Hier sluiten we deze dag af met een goed driegangendiner.

Inclusief:

Vertrektijd: ca. 09.30 uur
Terugkomst: ca. 19.30 uur

Personen€ p.p. (vanaf)
30-34€ 92,50
35-39€ 86,75
40-44€ 82,50
45-50€ 79,25
51-54€ 78,75
55-62€ 78,50
63-70€ 78,25

Wordt het Matten & Meren?
Plan jullie groepsdagtocht!

Waar wil je heen?

Even geduld, bezig met zoeken...